2012-07 Reparera, eller?

Väggtimmer med svartmögel
Väggtimmer med svartmögel

När vi tagit fram väggtimret och konstaterat att det var rejält ruttet och mögligt, tog vi dit en timmerman för att få veta om det gick att rädda huset.

Han tyckte, som vi, att det var en stor skada och med tanke på att byggnaden i övrigt inte precis var i toppskick (två gamla timmerladu-stommar ditflyttade på 50-talet och ihopskarvade) så kunde han inte rekommendera några reparationer.

Vårt problem var att huset var förknippat med så många minnen, det var ju min morfar och mormors från början, och jag hade tillbringat många sommarveckor där under uppväxten, och nu hade vi gjort det som vuxna med våra barn.

Huset var mysigt, i all sin enkelhet, med en fin öppen spis, blyinfattade fönster, och väggmålningar som morfar gjort.

Skulle vi nu riva detta??

Leave a Reply